RSS

Bewust

26 apr

10383648_1543237575897725_5831375292176948819_n

Dat ik een echte solitaire heks ben, daar ben ik me al redelijk lang van bewust. De behoefte om alleen te werken is altijd groter geweest dan om in groepen te werken. Groepen vind ik sowieso iets voor vieringen, want vieren doe je veel beter samen met anderen dan alleen. En eigenlijk vind ik het ook niet vervelend om met een groep aan een maatschappelijke kwestie te werken, maar voor persoonlijk werk of werk voor dierbaren ben ik het liefste alleen of heel soms met één enkele andere.

Hoewel ik nooit een coven uitgeprobeerd heb, heb ik wel verschillende andere dingen uitgeprobeerd. Jaarfeestengroepen, studiegroepen, vrouwencirkels om te praten, vrouwencirkels die met magie werkte, rituelen met vrienden onder elkaar, godinnencursus, open jaarfeesten, workshops in allerlei soorten, festivals met workshops, heksencafé’s, picknicks en andere magische ontmoetingen. Ondertussen ben ik me steeds meer bewust geworden waar ik van houd en waar ik niet zoveel om geef.

Voor mij is de ontmoeting met anderen het belangrijkste, luisteren en ruimte geven aan de verhalen van anderen, zelf ook iets vertellen. Hoewel ik vroeger graag zelf aan het woord was, bevalt het luisteren me nu steeds meer en meer. En de sfeer moet beslist ongedwongen zijn, met ruimte voor iedereen die aanwezig is. Ik hou van dansen, zingen, samen creatief zijn en van trance reizen en napraten. Ik heb geen hekel aan gezamenlijke rituelen, maar ik hou de persoonlijke dingen waar we magisch werk voor doen altijd oppervlakkig en algemeen. Maar als het voor een maatschappelijke kwestie is, of iemand die we allemaal kennen dan kan ik wel samen de diepte ingaan door het gezamenlijke belang en de verbondenheid. Ik geniet van het samen zijn en van wat we met elkaar delen en vieren.

Wat ik fijn vind aan het solitair werken is dat ik altijd bij welke maanstand dan ook wel een tijd kan vinden om me even terug te trekken en mijn werk te doen. Dat bijna alles waarvan ik spontaan beslis dat ik het nodig heb voorhanden is. Dat ik me in mijn eentje veel beter kan focussen en bijna constant geconcentreerd en gefocust ben, zodat ik soms in trance kan werken, wat mijn beleving en ervaring verdiept en waardoor de magie sterker is en beter gericht. En bijna altijd geeft het meer energie dan dat het kost. Jammer is alleen dat ik nu geen tuin heb en dat ik het buitenwerken en vuurtjes stoken best wel mis.

Mijn leven is momenteel zo druk, dat ik zelfs het gewoon even alleen zijn mis. Ik ben me daarvan bewust, maar ik kies nu even voor andere dingen en probeer de korte momenten alleen en zonder taken zo goed mogelijk te besteden, door meditatie en schrijven. Schrijven voor mezelf maar bijvoorbeeld ook dit stukje. Want hoewel ik al een tijdje bezig ben met de groepsactiviteiten wat te beperken en ik zeker niet van plan was aan nieuwe activiteiten deel te nemen, heb ik dat gisteren toch gedaan. Een vrouwencirkel, en echt er was niets op aan te merken, het was gezellig, vertrouwd, niet oppervlakkig, leuke gesprekken met leuke mensen, lekker eten en zelfs nog fijn even naar buiten, ik heb echt wel genoten. En de anderen is het ook goed bevallen. Zo goed dat ze het nu wel elke maand willen gaan doen, terwijl ik eigenlijk blij was met het plan dat het eens in de drie maanden zou zijn. Dus nu ben ik aan het denken, wat het voor mij betekend om in die groep te zijn, wat ik eruit haal en aan toevoeg. En of ik daar wel elke maand een dag met mijn Lief waar ik ook graag mee samen ben voor op wil offeren. Maar bovenal spookt de vraag door mijn hoofd, hoeveel behoefte ik werkelijk heb aan dat samen met een groep? En eigenlijk weet ik daar nog geen antwoord op.

Advertentie
 
3 reacties

Geplaatst door op 26 april 2015 in Praktijk

 

Tags: , , , , , , , , , ,

3 Reacties op “Bewust

 1. Saar

  27 april 2015 at 16:09

  Werken in een groep moet voor alle partijen een meerwaarde hebben. Als dat niet zo is dan is het inderdaad beter om daar geen energie in te steken en geen dingen ervoor op te offeren. Misschien het moment om je even terug te trekken en naar je innerlijke stem te luisteren, die heeft het altijd het beste geweten toch?

   
  • Heidh

   2 mei 2015 at 18:17

   Dat klopt Saar, en ik ben er ook inmiddels achter waarom deze groep het niet is voor mij. Ik ben op een punt in mijn leven gekomen waarop ik al genoeg geanalyseerd heb, ik denk wel dat ik mag zeggen dat ik mezelf ken en accepteer en ook dat ik nog steeds aan mezelf werk, maar met alles ‘kapot’ analyseren ben ik nu wel klaar. Ik wil wel delen en verbinden soms met een lach en soms met een traan, dat is oké.

    
   • Saar

    5 mei 2015 at 22:32

    Ik denk soms dat analyseren behoorlijk overrated is. Het werkt bij mij beter om iets te aanvaarden dan om het te analyseren. Toelaten is uiteindelijk de beste ‘verwerking’

     

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: